İstanbul İl Başkanlığı

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan Darülaceze Ziyareti DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan Darülaceze Ziyareti

24 Mar 2022

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası”nda DEVA Partisi İstanbul İl Sosyal İşler Başkanlığı Darülaceze’yi ziyaret etti. İl Sosyal İşler Başkanı Selçuk Baydar ve yönetim kurulu üyeleri, Darülaceze sakinleri ile sohbet etti, Darülaceze’nin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Toplam 27.000 m2’lik bir alan üzerinde kurulan Darülaceze bünyesinde 7 aceze (düşkünler) servisi, bir poliklinik, bir çocuk kreşi, içinde kütüphanesi bulunan rehabilitasyon merkezi, fırın, 3000 kişiye yemek yapabilecek kapasitede modern bir mutfak, kesimhane, kurban etlerini 1 yıl süre ile muhafaza edebilecek buzhane, çamaşırhane ve kurumun ihtiyaçlarına cevap verecek ölçüde terzihane, matbaa, marangozhane, ayakkabı tamir atölyesi, demirhane bulunuyor.

Ziyaret nedeniyle oldukça memnun olan Darülaceze sakinleri, günlerini nasıl geçirdiklerini anlattı.

Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle açıklama yapan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Aile büyüklerine saygı, aile yapısının devamlılığı ve güçlü kalabilmesi için büyük önem taşımaktadır. Sosyal güvenlik ve ihtiyaç duyulan hizmetlerde gerekli düzenlemeleri yaparak yaşlılarımızı koruyup gözeteceğiz. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın aile ortamında bakımı ve korunmasına öncelik vereceğiz.” dedi.

DEVA Partisi’nin yaşlılar konusundaki çözüm önerilerini açıklayan Erol şunları söyledi:

“Sağlık köyleri ve sağlık kampüsleri oluşturacağız.

Yaşlı bakımı ve termal hizmetlerde uluslararası hastalar için bir çekim merkezi olacak sağlık köyleri ve sağlık kampüsleri oluşturacağız. Bu tesislerde verilen hizmetin kalitesini arttırmak amacıyla, termal sağlık uzmanları, geleneksel tamamlayıcı tıp uzmanları, yaşlı bakımı ve palyatif bakımı uzmanları gibi özellikli yardımcı personeli içerecek şekilde nitelikli ve dil bilen sertifikalı personel yetiştireceğiz.

Yaşlıların yaşam boyu öğrenme programlarına daha iyi erişimlerini sağlayarak, aktif ve sağlıklı şekilde yaşlanmalarını ve böylece çalışma hayatında uzun süre kalmalarını destekleyeceğiz.

Ülkemizde ailelerin ve özellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlı bireylerin ileride yoksulluğa düşmelerinin, korunma ihtiyacı hissetmelerinin, kendilerine yönelik ihmal veya istismar vakaları oluşmasının, şiddete maruz kalmalarının önceden tespit edilmesine ve engellenmesine yönelik programlar bulunmamaktadır. Biz DEVA Partisi olarak bu tarz mağduriyetlerin önceden tespit edilmesine ve engelleyici tedbirler alınmasına çok önem veriyoruz. Parti olarak önceliğimiz olay olduktan sonra ceza vermek değil, önleyici tedbirleri almak olacaktır.

Nesilleri buluşturan kampüsler açacağız.

Yaşlı bakım ve çocuk koruma merkezlerinin bir arada bulunduğu tesislerde nesillerin buluşmasını gerçekleştireceğiz. Kampüsler aynı zamanda gençler için yeni bir eğitim, sosyal yardımlaşma ve çalışma modeline de imkan sağlayacaktır.

Bakım hizmetlerinin engelli ve yaşlıları şehirlerden ve toplumsal hayattan uzaklaştırmayacak mekânlarda ve yöntemlerle sunulmasını sağlayacağız.

Emekli ve yaşlılara yönelik sosyal yaşam alanları geliştirecek, belediyeler ile işbirliği halinde sosyal tesisler kuracağız.

Çocuklarından uzakta ya da yalnız yaşayan yaşlılar ile engelliler için tam zamanlı, dönemsel ya da günlük çeşitlendirilmiş bakım hizmetleri sunmak üzere kurumlar bünyesinde veya bunlardan bağımsız olarak konaklama, bakım ve sağlık hizmetlerinin sunulacağı misafirhane ve yaşam merkezleri oluşturacağız.

Engelli bakım ve kreş evleri açarak ailelere sosyal destek sağlayacak, engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların günü birlik yararlanabileceği bakım evleri açarak bu kişilerin ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız.

Yaşlı bakım sigortasını hayata geçireceğiz.

Gençler için yeni bir eğitim, sosyal yardımlaşma ve çalışma modeline imkan sağlayacak; yaşlı bakım ve çocuk koruma merkezlerinin bir arada bulunduğu tesisler kuracağız.

Yaşlılık sonucu ortaya çıkan; bedensel, zihinsel veya ruhsal bir hastalık ya da özürlülük nedeniyle kendisine bakacak durumda olamayan tüm ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza yardım etmek ve durumlarını iyileştirmek için bakım sigortası programını uygulayacağız.”

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DARÜLACEZE ZIYARETI

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi’nden Orman Varlıklarını Koruma Çalışması

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Mar 2022