İstanbul İl Başkanlığı

DEVA Partisi’nden Orman Varlıklarını Koruma Çalışması DEVA Partisi’nden Orman Varlıklarını Koruma Çalışması

24 Mar 2022

DEVA Partisi İstanbul il ve ilçe teşkilatları Orman Haftası vesilesi ile orman varlıklarının korunması konusunda farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İl Başkanı Dr. Erhan Erol ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şişli’de vatandaşlara bitki tohumları dağıtırken, ormanların önemi ve korunması konusunda bilgilendirmeler yaptı. DEVA Partisi ilçe başkanlıkları da bitki tohumu dağıtarak ve ağaç dikerek Orman Haftasını kutladı, DEVA İktidarında ormanların korunması ile ilgili neler yapacaklarını, çözüm önerilerini anlattı.

İl Başkanı Erol etkinlikte yaptığı açıklamada “DEVA Partisinin ekosistemdeki tüm canlı ve cansız varlıkları bütüncül bir yaklaşımla ele alarak bugünün ve gelecek nesillerin haklarını gözeten bir orman ve çevre anlayışına sahip olduğunu “dile getirdi.

Erhan Erol şu açıklamalarda bulundu:

“Ormanlarımız yanmadan tedbirleri alacağız.

Orman yangınlarıyla mücadelede önleyici tedbirlere, müdahale kapasitesinin güçlendirilmesine ve toprak muhafaza amaçlı ağaçlandırma yapılmasına öncelik vereceğiz.

Ormanlarımız yanarken çaresizce izlemeyeceğiz.

Orman yangınları ile mücadelede Havadan Erken Müdahale ve Kurtarma Milli Filosu’nu kuracağız. Alan kazanmak amacıyla kontrollü çıkarılan orman yangınlarının faillerini en ağır şekilde cezalandıracak düzenlemeleri yapacağız.

Orman köylülerini ve orman işletmeciliğinin gelişmesini destekleyeceğiz. Orman ve korunan alanları genişleteceğiz.

Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, uluslararası öneme sahip sulak alanlar, yaban hayatı geliştirme sahaları ile hassas bölgeleri koruyacağız.

Orman, mera ve tarım alanlarının ekonomik getiri ve rant uğruna kullanımlarına izin vermeyeceğiz.”

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ORMAN VARLIKLARINI KORUMA ÇALIŞMASI

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi İSMMM Odası’nı Ziyaret Etti

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Mar 2022