İstanbul İl Başkanlığı

Şehirlerimizi Engelli Vatandaşlarımızın Rahatça Yaşayabileceği Hale Getirmemiz Lazım Şehirlerimizi Engelli Vatandaşlarımızın Rahatça Yaşayabileceği Hale Getirmemiz Lazım

25 Tem 2022

“Şehirlerimizi engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayabileceği hale getirmemiz lazım”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sultangazi İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi tarafından engelli bireyler ve aileleri için kahvaltı programı düzenlendi. Etkinlikte konuşan İl Başkanı Erhan Erol, “Türkiye engelli vatandaşlarına sahip çıkarak gelişen ülke olur” dedi.

Esenbahçe’de gerçekleştirilen programa; DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, DEVA Partisi İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanı Selçuk Baydar, Sultangazi Engelliler Derneği Başkanı Senem Fidan, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Senem Fidan’dan DEVA Partisi’ne teşekkür

Sultangazi Engelliler Derneği Başkanı Senem Fidan, bir gün değil her gün hatırlanmak istediklerini ifade ederek, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Sultangazi İlçe Başkanlığı'na teşekkür etti.

Selçuk Baydar: “Her zaman engelli bireylerin yanındayız”

DEVA Partisi İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanı Selçuk Baydar, DEVA partisi olarak engelli bireylere büyük önem verdiklerini ifade etti. “Bizler sadece seçim zamanları değil, her zaman engelli bireylerin yanındayız” dedi.

Başkan Yolat hassasiyete dikkat çekti

DEVA Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, ilçe genelinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında engelli bireyler ve ailelerine gösterdikleri hassasiyete dikkat çekti. Kahvaltı programına ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Yolat, her zaman engelli bireylerin yanında olacaklarını belirtti.

Başkan Erol “Gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşlara yapılanlar neyse bu ülkede de yapılmasını istiyoruz”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, doğru politikalarla engelli bireylerin sorunlarının çözüleceğini kaydetti. Başkan Erol, "Annelerin çocuk bakımı ve yetiştirmesine yönelik devlet üstüne düşeni yaparsa belki bütçede engelli sayısı bu kadar yüksek olmazdı. Bugün gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşlara yapılanlar neyse bu ülkede de yapılmasını istiyoruz. Benim de bir engelli yeğenim var. Ablamın o çocuğu o hale getirene kadar neler yaşadığını biliyorum. Eğer bir insan cennete girme hakkını elde edecekse bunun en önemli imtihanı engelli bir evladı olmasıdır. Bundan büyük bir imtihan yok. Neler çektiğinizi, nelerle mücadele verdiğinizi, yanınızdaki yavruların yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bilen bir insanım.” diye konuştu.


Başkan Erol'un açıklamaları şöyle:

“Yıllar önce bir genel müdürümüz ‘Hayatınızda hiç zihinsel bir insanla 24 saat geçirdiniz mi? 24 saat vakit geçirin, ne olduğunu anlarsınız’ demişti. Değerli dernek başkanımız sorunları çok güzel anlattı. Engelli vatandaşlarımızla ayrı ilgilenmemiz lazım. Fakat bir engeliyle bakan insanla da ilgilenmemiz gerekiyor. O insanların da nefes almaya, dinlenmeye, kendilerine vakit ayırmaya ihtiyacı var. Bu yüzden her ilçede engelli merkezleri olmalı. 500 bin nüfuslu bir ilçede bir engelli merkeziyle ihtiyaçları karşılayamazsınız.”

“Şehirlerimizi engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayabileceği bir hale getirmemiz lazım”

“Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı yaparken Türkiye’de ilk olma özelliği olan bir araştırma yaptırmıştık. O araştırmada engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını istatistiki olarak belirlemiştik. Gezip görmek istediği yere gidemeyen engelli vatandaşlarımız var. Engelli vatandaşlarımızdan yüzde 95’i sinemaya gidemedi. Dünyanın gıptayla baktığı İstanbul’da yaşıyorlar ama bu şehrin güzelliklerini hiç yaşamadılar. Evlerinden çıkamıyorlar. Eğer Türkiye gelişmiş, üreten, yaşanabilir bir ülke olacaksa engelli vatandaşlarına, kadınına, gencine sahip çıkarak olacak. Engelsiz hayata erişim önceliğimiz olacak. Şehirlerimizi engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayabileceği hale getirmemiz lazım.”

"DEVA Partisi olarak bu sorunların çözüme kavuşması için mücadele edeceğiz”

“Özellikle Türkiye engelli ailelerimizin yaşadığı ekonomik problemler de çok ciddi. Ekonomik şartlarınız iyiyse bazı problemleri daha kolay çözüyorsunuz. O nedenle engelli bireylerin aileleri hem sosyal hem de ekonomik olarak desteklenmeli. Ayrıca öncelik haklarına sahip olmalılar. Bunların düzenlenmesi gerekiyor. DEVA Partisi olarak bu sorunları biliyoruz ve bu sorunların çözüme kavuşması için mücadele edeceğiz.”

Programın sonunda ise engelli bireyler ve aileleri söz alarak sorunlarını dile getirdi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ENGELLI BIREYLER ILE KAHVALTI

SONRAKİ HABER

Hukuk ve Demokrasi Güçlenirse Ekonomi Güçlenir

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

25 Tem 2022