İstanbul İl Başkanlığı

Sinema Emekçileri Sendikası Ziyareti Sinema Emekçileri Sendikası Ziyareti

06 Mar 2021

İstanbul İl Kültür ve Sanat İşleri Başkanlığı olarak, Sinema Emekçileri Sendikasını ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında sendika yöneticileri ve sinema emekçileri ile pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlar ve genel anlamda sinema emekçilerinin karşılaşmış olduğu problemler ile ilgili sohbet ettik.

Pandemi sürecinde sinema emekçilerinin kapalı ve havasız alanlarda uzun süre birlikte çalışmak zorunda kaldıklarını, yemekhanelerde sosyal mesafe kuralına uyulacak ortamın oluşturulmadığını, beslenme düzeninin yeterli olmadığını ve her iki saatte bir değiştirilmesi gerekli olan tıbbi maskelerin kendilerine sağlanmadığından şikayetçi olduklarını belirttiler.

Genel anlamda sinema emekçilerinin yaşadığı sorunlar konusunda sendika başkanı sinema sektöründe tepeden, aşağıya doğru bir emek sömürüsünün söz konusu olduğunu bizlere aktardı. Ülkemizde set işçilerinin sekiz saat çalışması gerekirken on beş saate kadar çalışmak zorunda kaldıklarını, fazla mesai ücreti şöyle dursun maaşlarını dahi zor aldıklarını. İşten çıkarılmalar konusunda yasaların uygulanmamasının set işçileri arasında korkuya sebep olduğunu ayrıca eklediler.

Uzun soluklu sohbetimizde sinema emekçilerinin yazımızda değinemediğimiz birçok sorununu dinleyerek dertlerine DEVA olacağımızın sözünü verdik ve yanlarından ayrıldık.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #İSTANBUL DEVA PARTISI
  • #KÜLTÜR VE SANAT POLITIKALARI

SONRAKİ HABER

Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Çalıştayı Sonuç Bildirisi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Mar 2021