İstanbul İl Başkanlığı

Mavi Yelekliler Şişli’de! Mavi Yelekliler Şişli’de!

24 Ara 2022

İstanbul'un DEVA'sı Türkiye’nin dertlerine “DEVA” olmak için Şişli'de!

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Şişli’de bir araya gelen “Mavi Yelekliler”, Türkiye’nin sorunlarına farkındalık yaratmak için çalışmalara devam ediyor. Şişli İlçe Başkanı Av. Benan Şenbayram’ın ev sahipliğinde, İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in katılımı ile DEVA Partisi İstanbul Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüş, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. DEVA siyasetini geniş kitlelere yaymak için yola çıktıklarına özellikle değinen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin insan haklarına değinerek, “Türkiye’yi kucaklayan, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızı bağrına basan, hukukun adaletin hakim olduğu kalkınmış, gelişmiş bir Türkiye’ye doğru bu yolculuğumuzu her geçen gün daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) İstanbul Teşkilatı çalışmalarına devam ediyor. DEVA İstanbul Teşkilatı, bir süredir “Mavi Yelekliler” hareketiyle Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma farkındalık yaratmak için çalışan DEVA’lılar, Cevahir AVM önünde toplandı.

HALKTAN MAVİ YELEKLİLER’E YOĞUN İLGİ

Yoğun ilgi gören “Mavi Yelekliler”, Osmanbey yönünden Maçka Demaokrasi Parkı’na kadar düzenledikleri yürüyüş esnasında vatandaşlarla iletişim kurdu ve esnafları ziyaret etti. Her bir vatandaşın derdini dinlemek için çaba harcayan Mavi Yelekliler’in yürüyüşüne halk ve çok sayıda partilinin yanı sıra, parti il başkan yardımcıları, ilçe yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.

Maçka Demokrasi Parkı’nda sona eren yürüyüş, parkta bulunan müzisyenlerin de kalabalığa katılmasıyla ilgi çekici bir hal aldı. Halka yapılan ikramların ardından DEVA Partisi Şişli İlçe Başkanı Av. Benan Şenbayram, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin konuşma gerçekleştirdi.

BENAN ŞENBAYRAM: "DEVA PARTİSİ İNSAN HAKLARI İÇİN ÇALIŞIYOR"

DEVA Partisi Şişli İlçe Başkanı Av. Benan Şenbayram, konuşmasında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne vurgu yaparak ülkemizde ve dünyada son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan insan hakları sorunlarından bahsetti. DEVA Partisi’nin insan haklarını korumaya yönelik olarak çalışmalar yaptığını ifade eden Şenbayram, “İnşallah ülkemiz geçtiği bu süreçleri; adil yargılanma, yaşam hakkı, ayrımcılıktan dolayı korunma hakkı, kadına şiddet, hayvanlara karşı şiddet, çocuk istismarı gibi problemlerden deva ile kurtulacaktır. Bizler bunun için çok ciddi çalışıyoruz” dedi ve Türkiye’nin karnesini düzelteceklerini belirtti.

ERHAN EROL: “BU ÜLKEYİ DAHA İYİ YERLERE TAŞIMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Mavi Yelekliler’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde toplanmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “DEVA teşkilatları olarak ülkemizde ilimizde ve dünyada insan hakları için yola çıkmış bir parti, teşkilatıyız. Bunu burada bir kez daha ifade ediyorum. Çok güzel insanlar bir araya geldik ve bu ülkeyi daha iyi yerlere taşımak için mücadele ediyoruz” ve amacımız Kazanan Türkiye olsun diyerek, herkesi DEVA ailesine katılmaya davet etti.

SADULLAH ERGİN: “GELİŞMİŞ BİR TÜRKİYE’YE DOĞRU BU YOLCULUĞUMUZU YUKARI TAŞIYACAĞIZ”

Son olarak İstanbul’u karış karış gezerek DEVA siyasetini geniş kitlelere yaymak için yola çıktıklarına özellikle değinen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, DEVA Partisi’nin Türkiye’nin tamamını kucaklamak için kurulduğunu söyledi. Ergin şu ifadeleri kullandı: “DEVA Partisi yola çıkarken Türkiye’de yaşayan 85 milyon bireyin her birinin hukukunu korumak, bu ülkede evrensel hukukun hakimiyetini sağlamak ve boynu bükük bir tek kişi kalmayıncaya kadar çalışmak için kuruldu. DEVA Partisi’nin inşallah bu çalışmalar sonucunda Türkiye’yi kucaklayan, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızı bağrına basan, hukukun adaletin hakim olduğu kalkınmış, gelişmiş bir Türkiye’ye doğru bu yolculuğumuzu her geçen gün daha yukarılara taşıyacağız.

Nihayetinde bugün Türkiye’de yaşanan sıkıntıların ekonomide ortaya çıkan tablonun insanların evlerine ekmek götürme endişesinin olmadığı bir zemine oturmak, gençlerimizin istikbali yurt dışında arayışından vazgeçtiği ve kendi ülkesinin bekası için çalıştığı bir Türkiye inşa etmesi için el birliği yaptık. İnşallah bu amaca ulaşacağız.”

Konuşmaların ardından DEVA’lılar Şişli sokaklarında yeniden yürüyüşe geçerek DEVA Partisi İl Başkanlığı’na ilerledi. Partililer il başkanlığının önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından programı noktaladı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MAVI YELEKLILER
  • #ŞIŞLI
  • #ISTANBUL
  • #DEVA

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi Kadın Eylem Planını Açıkladı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Ara 2022