İstanbul İl Başkanlığı

Kafe-Restoran Çalışanları Dayanışma Platformu Temsilcileri İstanbul İl Başkanlığı'mızda Kafe-Restoran Çalışanları Dayanışma Platformu Temsilcileri İstanbul İl Başkanlığı'mızda

04 Oca 2021

2019 Mart ayından itibaren ülkemizde etkilerini gösteren Covid-19 salgını dolaysıyla uygulanan kısıtlamaların en çok zedelediği sektörlerin başında hiç şüphesiz hizmet sektörü geliyor.

Birçok ülkede doğrudan ve dolaylı yardımlarla desteklenen hizmet sektörü çalışanları maalesef Türkiye’de salgının ve kısıtlamaların yükünü taşımakta yalnız bırakıldılar. Bu bağlamda hiçbir destek olmaksızın aylarca kapatılan veya çalışabilecekleri saat dilimleri kısıtlanan kafe, bar, restoran, çay evleri ve kahvehane çalışanlarının her geçen gün derinleşen problemlerinin çözüme kavuşabilmesi adına çalışmalar sürdüren Kafe-Restoran Çalışanları Dayanışması temsilcilerini İstanbul İl Başkanlığımızda misafir ettik.

Daha önce Taksim, Kadıköy ve Beşiktaş’ta 15 dakikalık sessiz eylemler gerçekleştiren Kafe-Bar çalışanları salgın süresince işsiz kalan arkadaşları için, ücretsiz sağlık hizmeti, nakdi destek ve kısa çalışma ödeneği talep ediyorlar. DEVA Partisi İstanbul teşkilatı olarak, en temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanan ve sağlık güvencesinden yoksun bırakılan Kafe-Bar çalışanlarının haklı mücadelerinde destekçileriyiz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #RESTORAN
  • #KAFE
  • #ESNAF
  • #DEVAPARTISI

SONRAKİ HABER

İstanbul İl Başkanlığımızdan Serbest Veteriner Hekimler Derneğine Ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

04 Oca 2021