İstanbul İl Başkanlığı

İstanbul İl Başkanlığımızdan İstanbul Tabipler Odasına Ziyaret İstanbul İl Başkanlığımızdan İstanbul Tabipler Odasına Ziyaret

29 Oca 2021

Prof. Dr. Pınar Saip, Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Dr. Murat Ekmez ev sahipliğinde, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan, DEVA Partisi İstanbul İl Sekreteri Sanem Bora ve DEVA Partisi İstanbul Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Abdulsamet Çam eşliğinde görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip tarafından birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, pandemi şartlarında hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının özlük haklarındaki eksikliklerin özellikle görünür olduğu, performans sistemindeki büyük aksaklıkların ve adaletsizliğin hekimler üzerindeki olumsuz durumuna değinildi. Pandemi süresince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde başarılı bir çalışma yürüttüklerini belirtirken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile bu koordinasyonun sağlanamadığı, pandemi süreci boyunca tabip odasının süreç dışında bırakıldığı ve bunun getirdiği olumsuz tabloya dikkat çekildi. Sağlıkta dönüşüm süreci altında başlayan şehir hastaneleri işletmeciliğinin, toplum, sağlık çalışanları ve ülke ekonomisi için adeta bir ‘kara delik’ haline geldiği ve bu durumun getirdiği olumsuz tablo vurgulandı.

Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından, mantar gibi açılan özel üniversitelerin tıp eğitimi üzerindeki kaliteye yansıyan olumsuzluğu ve üniversite sıralamasında ilk bir milyon içerisine dahi giremeyen kişilerin, yurtdışı özel üniversiteler üzerinden yatay geçişlerle yurtiçindeki tıp fakültelerine girmesi ile bu durumun getirdiği haksızlık ve kalifiye hekim yetişmesi üzerindeki olumsuzluğu üzerinde duruldu. Şehir hastanelerininin yaşam alanları dışına yapılıp adeta ‘şehir dışı hastanelere’ dönüştüğü ve hastaların bu hastanelere ulaşabilmesi için yaşadığı zaman kaybına değinildi.

DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı Sağlık Politikaları olarak yapılan çalışmalar belirtildi. Pandemi süreci, sağlık çalışanlarının özlük hakları, koruyucu hekimlik, toplum sağlığı ve sağlıkta dönüşüm programıyla ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların çözümünde atılabilecek adımlar üzerine yapılan toplantılardan bahsedildi. Bu kapsamda 14 Mart 2021’de yapılması planlanan çalıştay için destek talebinde bulunuldu.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan, benzer sorunların diğer meslek grupları tarafından da dile getirildiği, tüm problemlerin, ortak akıl ile çözüme kavuşturulacağına olan inancını belirtti. Aktarılan sorunların ve çözüm önerilerinin çok değerli olduğu, bundan sonraki süreçte de bu akışın önemi vurgulandı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SAĞLIK
  • #İSTANBUL TABIPLER ODASI

SONRAKİ HABER

İl Başkanımız Sayın Gürol Ayan'ın Sancaktepe Ziyareti

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

29 Oca 2021