İstanbul İl Başkanlığı

Eşit- Adil- Engelsiz Bir Yaşam ve Siyaset için Davet! Eşit- Adil- Engelsiz Bir Yaşam ve Siyaset için Davet!

25 Oca 2021

Vatandaş olma hakkı, yalnızca aynı devletin sınırları içerisinde olmakla değil, haklara eşit erişim, eşit yaşama hakkı, devlet yönetimine katılım ve eşit temsiliyetle anlam kazanır. Bu hak aynı devlette yaşayan kadın/erkek, engelli/engelsiz herkes ve her kesimle paylaşılır. Engelliler, yaşanabilir, adil, demokratik, eşit bir yaşam için devlet yönetimine katılmalı ve politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında etkin olmalıdırlar. Engellilerin karar süreçlerine katılımı ve etki etme gücü ne kadar güçlüyse vatandaş olma duygusu da o kadar güçlü olacaktır. Engellilerin vatandaş olma hakkı, engellilerin birey olarak tanınmasından ve karar süreçlerine katılımından geçer. Demokratik bir yönetişim ve yaşam için siyaset alanında engelliler daha çok yer almalı ve karar süreçlerine katılımlarının önündeki bariyerler kaldırılmalıdır.

Yeni siyaset yapma ve yaşanan sorunlara DEVA olmak için yola çıkan Demokrasi ve Atılım Partisi tüzüğünde engelli kotasına yer veren ilk ve tek partidir. DEVA İstanbul İl Teşkilatı olarak “Engelsiz Siyaset” anlayışı kapsamında engelli bireyleri, ailelerini, temsilcilerini ve tüm paydaşları yönetime ve karar süreçlerine katılmaya davet ediyoruz Gelin; birlikte gelişelim, dönüşelim ve birlikte değiştirelim.

Bu açık çağrımıza katılan tüm bireylerin [email protected] adresimize gönderecekleri mailleri bekliyoruz. Deva Partisi İstanbul İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Komisyonu Engelsiz Siyaset Birimi’nde birlikte siyaset yapmak istiyoruz.

Eşit- Adil- Engelsiz Bir Yaşam ve Siyaset için Davet!
  • İLGİLİ ETİKET:
  • #SOSYALPOLİTİKALAR

SONRAKİ HABER

İstanbul İl Başkanlığımızdan İstanbul Tabipler Odasına Ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

25 Oca 2021