İstanbul İl Başkanlığı

Ali Babacan İstanbul'da Seslendi Ali Babacan İstanbul'da Seslendi

29 Eyl 2022

ARTIK MÜSAİT BİR YERDE İNMELERİNİN VAKTİ GELDİ!’

Babacan, İstanbul’da iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililere seslendi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği istişare ve değerlendirme yemeği gerçekleşti.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı yemeğe DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ve kurucular, İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, İstanbul İlçe Başkanları, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve basın mensupları katılım gösterdi.

EROL, ‘DEVALILAR BU KADAR ÇOK MU?’

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol konuşmasına başlarken, ‘Görevi aldığım günden bu zamana kadar yaklaşık bir yılda 39 ilçemizin teşkilatını tamamladık. İnanıyorum ki Silivri ilçe başkanımızı da en kısa zamanda teşkilatımızda göreceğiz. Toplamda 31 ilçede kongre yaptık. Çok yoğun bir sene geçirdik, DEVA teşkilatları DEVA’yı, İstanbul’da hep anladılar ve anlattılar. Her hafta bir ilçemizde teşkilatlarımızla toplanıyoruz. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Halkımızın içindeyiz. Halkın içinde en çok hoşumuza giden söz, ‘Ya bu DEVA’lılar bu kadar çok mu?’. Biz kalabalığız her geçen gün damlalar birleşiyor çoğalıyoruz. Burada emeği geçen herkesi kutluyorum. Genel Başkanım siz sadece bizlere değil tüm Türkiye’ye siyasi anlayışınızla kalite kazandırıyorsunuz. Her geçen gün ülkemizin insanlarının bunu fark edeceğini, DEVA Partisi’ne inanacağını biliyor ve inanıyoruz. İnanıyoruz ki bugününün DEVA’sıyla birlikte olanların, Türkiye’nin geleceğinde çok büyük etkisi olacak. Biz sizinle birlikte yürümekten mutluyuz. DEVA Partisi’nde olmaktan mutluyuz. İnanıyorum ki Türkiye’nin güzel yarınlarına hep birlikte çalıştıktan sonra, o güzel yarınlara kavuşmanın da mutluluğunu hep birlikte onurla yaşayacağız.’ dedi.

BABACAN, ‘BİZ ESKİ EŞ DOST AHBAP DİYEREK BİR TEŞKİLAT KURMADIK’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise konuşmasında, ‘Bizim, Türkiye’de hem hızlı gelişen hem güzel hem sağlam bir teşkilat yapımız oluştu. DEVA Partisi, kapatılan, hazır teşkilatların devamı olan bir parti olmadı. Herhangi bir partinin teşkilatlarını alıp onun üzerinden devam eden bir parti olmadı. Yepyeni bir teşkilat yapısını, tuğla tuğla inşa edip büyüyen bir parti oldu. Başkanlarımızın yarıdan fazlası ilk kez bizimle siyasete başladı. Biz eski eş dost ahbap diyerek bir teşkilat kurmadık. Her il ve ilçede o bölgenin sosyal dokusunu yansıtan başkanlarımız seçildi. Türkiye’nin, hele ki gençlerin yarınlarla ilgili bambaşka hayalleri var. 81 ilimizin 81 il başkanı da görevin başında. Ankara’da 25 ilçede 25 ilçe başkanı olan sadece üç parti var. Birincisi iktidar partisi, ikincisi ana muhalefet partisi ve üçüncüsü DEVA Partisi. İnşallah İstanbul’da da 39’u en kısa zamanda yakalayacağız. ‘ ifadelerini kullandı.

‘TÜM TÜRKİYE ALACAĞI MESAJI ALDI’

Konuşmasına devam eden Başkan Babacan, ‘Siyasi partiler genelde nereden oy alıyorsa oraya yoğunlaşıyor. Siyasi partilerin ağırlığı böyle çalışıyor. Ama biz gerçek bir Türkiye partisiyiz. Bu yüzden Türkiye’nin her yerinde varız. Her ilde benzer ilgi ve alakayı görüyoruz. Miting yapmanın çok zor olduğu dönemdeyiz. İlk mitingimizi Gaziantep’te yaptık. Bugüne kadar en güzel katılımların olduğu mitinglerden biri oldu. İkinci mitingimizi Gebze’de yaptık. Yokuşlar çıkılarak ulaşılan miting meydanında gerçekleştirdik. Üçüncüsünü Yozgat’ta gerçekleştirdik. Şehir meydanındaki miting alanı 10.000 kişilikti. İktidarın en güçlü olduğu il. Meydan dolduğu gibi meydan dışında çok büyük çemberler oluştu. Tüm Türkiye alacağı mesajı aldı.’ diye konuştu.

‘MÜSAİT BİR YERDE İNMELERİNİN VAKTİ GELDİ!’

Konuşmasında mevcut hükümet hakkında eleştirilerde bulunan Başkan Babacan, ‘Hükümetin insanları korkutarak, yıldırarak yönetmeye çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. İktidarı kaybetmemek için her türlü yöntemlere başvuracaklarını da biliyoruz. İşte bize çıkardıkları tüm engeller bunun bir örneği. Artık bu iş bitiyor. Müsait bir yerde inmelerinin vakti geldi. Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm üretemeyen bir yönetim yapısı var. Yapamıyorlar. Mümkün değil. Bir kişinin imzasıyla tüm kararların alındığı sistem iflas etmiş durumda. Avrupa’nın en büyük tarım arazileri bizim. Devlet yönetiminin tek imza ile olması mümkün değil. Birinci sınıf bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak birinci sırada hukuk devleti olmak zorundayız. İktidar bunu anlamadı. Ben hukuku çiğnerim diğer yandan ekonomiyi toparlarım diyorlar ama olmuyor. Hukuk kavramının tamamen yok olduğunu bildiğimiz için DEVA Partisini kurduk. Bu yüzden adımızı demokrasi ve atılım partisi koyduk. Demokrasiyle ayak basmadan atılım yapamazsınız. Demokrasi, hak ve özgürlükleri sağlamlaştırmazsanız onun üzerinde ekonomiyi sağlam inşa edemezsiniz.’ İfadelerine yer verdi.

‘BU MİLLET ARTIK DEVA PARTİSİNİ TANIYOR, GÖRÜYOR VE DESTEKLİYOR’

Kendilerine karşı medya blokajı uygulandığını söyleyen Babacan, ‘Teşkilatlarımız bizler için çok önemli. Hem vatandaşları dinlemek için hem de partimizin yarınları için. Bize karşı yürütülen ciddi bir medya blokajı var. Devletin sahip olduğu, tehditle kontrol edilen, gazetelerde, televizyonlarda DEVA Partisinin adını duymak imkansız. Ayda yılda bir olumsuz haberleri yapıyorlar. Bizi yıldıracaklarını düşünüyorlar. Baktılar o da bize yarıyor, artık duymamış gibi yapıyorlar. Bizi yok sayıyorlar. Siz istediğiniz kadar yok sayın. Bu millet artık DEVA Partisini tanıyor, görüyor ve destekliyor. Üye tabanımıza baktığımızda yüzde 30’u daha önce AK Parti’ye, yüzde 20’si Cumhuriyet Halk Partisi’ne, yüzde 10’u HDP’ye, yüzde 20’si İYİ Parti’ye, yüzde 5’ MHP’ye oy vermiş. Yüzde 15’i ise daha önce oy kullanmamış yeni kullanacak. Geniş tabandan böyle bir parti oluşturan başka parti yok. Türkiye partisi olacağız. Ülkemiz için en iyi sonuçları seçim günü alacağız. Seçim sonrası kurulacak hükümetin ilk gününden itibaren neler yapacağımıza bugünden çalışıyoruz.‘ dedi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK!’

Hazırladıkları eylem planlarından bahseden Babacan, ‘İlk eylem planımız 56 madde ile tarım alanı olacak. Maddelerimiz planlı ve tarihli. Her eylemin bütçesini de hesap ediyoruz. Paramız yetmiyor deme lüksümüz yok. İkinci eylem planımız afet yönetimi. Üçüncü eylem planımız sosyal destek ve yardımlar. 70.000 kişilik ağ ile her bir vatandaşımızın kapısını çalıp ihtiyacını tespit eden yapıyı oluşturacağız. Şu anda 43 ayrı devlet kurumu vatandaşa bunu yapıyor. Her vatandaş nasıl bulsun bu 43 kişiyi. Bu ülkenin devlet desteğine ihtiyacı olan vatandaşından parti üyelik kartı istiyorlar. Yazık. Çok yazık. Dördüncü eylem planımız 56 madde ile dijital dönüşüm ve teknoloji. Beşinci eylem planımız 116 madde ile ekonomi, finans ve istihdam. Planlarımıza her türlü insan katılım sağlıyor. Partiden ya da parti dışı. Kimisi ismiyle kimisi anonim olarak. Altıncı eylem planımız 101 maddeyle yerel yönetimler ve şehircilik. Yedinci eylem planımız yükseköğretim. YÖK’ün kapatılmasından, üniversitelerin özerkleşmesine kadar çok konu var. Sekizinci eylem planımız KHK mağduriyetleri. Evet Fetö ile mücadele etmeliyiz ama kurunun yanında yanmışsa yaşı ayırmak devletin görevi. Dokuzuncu madde 65 madde ile çevre ve iklim değişikliği. Onuncu eylem planı 198 madde ile adil yargı. En kapsamlı yargı reformu. En son 31 martta hükümet yargı reformu açıkladı. Uygulanma oranı yüzde otuzun altında. Apar topar 31 martta yapma sebepleri de AB’den para alacaklarmış. Apar topar açıkladılar. Bizimki ondan çok daha kapsamlı bir eylem planı. On birinci eylem planı sağlık. Sorunlar hızla büyüyor, hastaneden randevu ve röntgen çekim sıraları hızla artıyor. Türkiye artık yönetiliyormuş gibi yapılıyor ama yönetilmiyor. On ikinci eylem planı sığınmacı sorununun çözümü ve düzensiz göçün önlenmesi. Şimdi on üçüncü eylem planı dış ilişkiler ve güvenlik geliyor. Ardından kültür sanat ve eğitim gelecek. Bu Türkiye’de bir ilk. Normalde seçim beyannamesi hazırlanır. Bizimkiler çok daha ilerisi bir eylem planı. Her an kriz çözebilmiş teşkilatımız var.’ ifadelerini kullandı.

‘YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR, HIZLI İLERLİYORUZ’

Konuşmasında altılı masaya da değinen Babacan, ‘Altılı masa çalışmalarının en önemli çalışması parlamenter sisteme geçiş. Altı siyasi parti birleşip ortak bir belge hazırladık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem. Mesele ülkemizin yarınlarıysa mesele 85 milyonun daha zengin saha özgür olmasıysa bu konuda gerektiğinde partililer arası bir iş birliğinde olabileceğini gösterdik. Anayasayı değiştirmek için en az 360 milletvekilinin evet demesi gerekiyor. Biz bir bakıma gerekli mutabakat zeminini bugün hazırladık ki vakit kaybetmeyelim. Yoğun bir şekilde çalışıyor. Hızlı ilerliyoruz. Ortak adayın ismi belirlendikten sonra neler yapacağı ile ilgi çalışma yapıyoruz. 2018’de sayın Erdoğan tek başına aday olsaydı bu oyları alabilmesi mümkün değildi. Ancak bir başka partiyi yanına alarak çoğunlukla işi götürebiliyor. Türkiye’de sağlam bir demokrasi düzenini kurmak lazım. Siyasi partiler sağlam bir zemin üzerinde daha iyi mücadelesini verir. İşte bu yüzden en önemli öncelik imece usulü yeniden kurmak ve parlamenter sisteme ülkemizi ulaştırmak.‘ dedi.

‘SEÇİM DÖNEMİNE GİRDİK. TEMPOYU ARTIRACAĞIZ’

Vatandaşların beklentilerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Babacan, ‘Bambaşka bir dönem başlayacak. Beklentiler çok yüksek. Vatandaşlarımız bahane istemiyor. En sık kullanılan ifade ‘Kurtarın bizi’. Vatandaşlarımız kurtar beni demiyor kurtarın bizi diyor. Dersimize bugünden çok iyi çalışmamız lazım. Seçimden sonraki günler çok kıymetli günlerdir. O günleri iyi değerlendirmek için bugünden çalışmamız lazım. Tecrübe burada çok önemli. Bakın biz DEVA kadroları olarak iki büyük ekonomik krizi çözen kadrolarız. Varsa Türkiye’de ekonomik krizi çözen kadrolar buyursun gelsin görelim diyoruz. Hukuk ve adalette de gerekeni yapacağız. Başka türlü mümkün değil. Bugün hükümet 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsin desin ki valla size başvuracağız. Yapamazlar. Siz dış politikada eğitimde hukukta gereğini yapmadan bu ülkenin ekonomisini yükseltemezsiniz. Bunu anlamış değiller. Bu bizim işimiz. Her gün daha çok insanın kapısını çalmalıyız ki bizi tanısınlar. İnşallah bunu yapacağız. Seçim dönemine girdik. Tempoyu artıracağız seçim günü kadar çok çalışacağız. ‘diyerek konuşmasını noktaladı.

Düzenlenen istişare programı fotoğraf çekimi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #ALI BABACAN

SONRAKİ HABER

Mavi Yelekliler Beykoz'da buluştu

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

29 Eyl 2022