İstanbul İl Başkanlığı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun “Türkiye’nin Güzel Yarınları İçin Mücadele Ediyoruz” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun “Türkiye’nin Güzel Yarınları İçin Mücadele Ediyoruz”

07 Oca 2023

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Programda konuşan İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Türkiye’nin güzel yarınları için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin kazananı toplumun tamamıdır. Bir kesim değildir. Toplumu yöneten, toplumda aktif olan, kanaat önderi olan herkesin mutlu olacağı çözümler için birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İstanbul’da görev yapan yerel medya mensuplarına yönelik kahvaltılı bir program düzenlendi. Miniatürk Restaurant'ta düzenlenen programa; DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanları ve İstanbul’un 39 ilçesinde görev yapan gazeteciler katıldı.

Altınok: Bu güzel günü bir bayram havasında kutlayacağımıza inanıyoruz

Programda ilk olarak konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Nur Altınok, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılım sağlayan gazetecilere teşekkür etti. Bu anlamlı günün gazeteci haklarının ilk kez güvence altına alındığı 1961 yılından bu yana çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Altınok, “Gönlümüz bu anlamlı günün, gerçek bir kutlama olmasından yana. Ancak günümüz Türkiye şartlarında bu mümkün değil. Basının tam anlamıyla özgür olduğu, kalemlerin satın alınamadığı, gerçekleri yazdığı için hiçbir basın mensubunun tutuklanmadığı, hapse atılmadığı bir Türkiye’de, bu güzel günü bir bayram havasında kutlayacağımıza inanıyoruz. Hayalimizdeki Türkiye için DEVA Partisi olarak çok çalışıyoruz. Çalışmalarımızı halka anlatan, haberlerimizi veren, iktidarın baskısından korkmayan basın kuruluşlarına ve siz değerli basın mensuplarına gönülden teşekkür etmek istiyoruz. Her türlü sorun ve engellemelere rağmen görev yapmaya çalışan bütün gazetecilerimizin, basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bizlerle birlikte olduğunuz için tekrar çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Erol’dan basın özgürlüğü vurgusu

Altınok’un ardından konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, gazetecilerin gününü kutlayarak, basın özgürlüğünün önemine değindi. Başkan Dr. Erol, “Kamuoyunun vicdanını temsil eden, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

“Türkiye’nin güzel yarınları için hep birlikte mücadele ediyoruz”

Başkan Dr. Erol, nezaket çerçevesinde herkesin yanlışları söyleyebilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Dr. Erol şöyle konuştu: “Hukuka, kurallara bire bir bağlı olarak çalışabilirsiniz ama şeffaf değilseniz bu tam manasıyla anlaşılmaz ve desteklenmez. Yönetimin şeffaf olması demek bir ülkede medyanın güçlü olması demek ve yönetenlerin medyaya karşı bu şeffaflıkları sergilemesi demek. Türkiye’nin güzel yarınları için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin kazananı toplumun tamamıdır. Bir kesim değildir. Toplumu yöneten, toplumda aktif olan, kanaat önderi olan herkesin mutlu olacağı çözümler için birlikte mücadele edeceğiz. Lütfen bizlere karşı bugün de yarın da eleştirinizi samimiyetle yapın. Türkiye’nin bu duruma nasıl geldiğini birazcık araştırdığımızda yönetenlerin etrafında yanlışları söyleyemeyenlerin, yönetenlerin de eleştirilere bu kadar kapalı olmasının vurgusu var. Biz ülkenin artık böyle yönetilmesini istemiyoruz. Nezaket çerçevesinde herkes gördüğü yanlışlığı açıkça, rahatlıkla yönetenlere söyleyebilmeli. Burada da en büyük görev değerli basın mensupları sizlere düşüyor. Türkiye’nin güzel yarınlarında yine bugün burada olduğumuz gibi bir arada olmak için çok çalışacağız ve o güzelliği hep birlikte yaşayacağız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü bir kez daha kutluyorum.”

Başkan Dr. Erol’un konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi. Gazetecilerden gelen sorular yanıtlandı ve DEVA Partisi’nin çözüm önerileri anlatıldı. Gazeteciler, düzenlenen program için DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı yöneticilerine teşekkür etti. Gazetecilere, günün anlamı nedeniyle hediye takdim edildi. Program çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #GAZETECILER GÜNÜ

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi’nden eğitim sisteminde yenilik önerisi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

07 Oca 2023